NL FR EN

EIGHT & BOB Eight & Bob Eau de Toilette 100ml spray

Eight & Bob Eau de Toilette 100ml spray

(0)

€ 165,00
€ 136,36(incl. € 165,00)
IN MIJN WINKELZAK  
Van dit product mogen er maximaal 0 besteld worden per bestelling
Bestel tot 15u en je order wordt dezelfde dag verstuurd. Bekijk de voorraad van alle stores
Het is mogelijk om dit product thuis te laten bezorgen. Het is mogelijk om dit product af te halen in een winkel.
EIGHT & BOB
EIGHT & BOB

Omschrijving Eight & Bob Eau de Toilette 100ml spray

Op een avond in 1937, tijdens een receptie tijdens de zomervakantie aan de Côte d'Azur, kwam Albert in gesprek met een jonge Amerikaanse student die in een cabriolet door Frankrijk reisde: deze jongeman was John Fitzgerald Kennedy. Enkele minuten na de introductie van Albert was JFK gefascineerd door het parfum dat hij droeg. De volgende ochtend overtuigde Kennedy's elegantie, zijn interesse in parfum en zijn onmiddellijke sympathie voor de Franse aristocraat Albert ervan om een fles van zijn Keulen achter te laten in het hotel waar hij verbleef. Hij voegde er een noot aan toe: 'In deze fles zit het vleugje Franse fantasie dat je Amerikaanse persoonlijkheid mist'.

Bij terugkomst van de vakantie ontving Albert een brief van JFK, die naar de Verenigde Staten was teruggekeerd, waarin hij hem bedankte voor het gebaar, hem informeerde over het succes dat het parfum onder zijn vrienden had en hem vroeg om acht monsters, en als de productie het toelaat, een andere voor Bob te sturen. Zonder de betekenis van het verzoek volledig te begrijpen, besloot Albert een elegante doos vol met parfums te sturen, zowel om aan het verzoek van zijn vriend te voldoen als om de verzendkosten te rechtvaardigen. Met zijn manisch perfectionisme vroeg Albert aan butler Philippe om op zoek te gaan naar bepaalde glazen flessen die hij in een Parijse apotheek had gezien. Toen ze eenmaal gevonden waren, begonnen Albert en Philippe ze te bestempelen als John 'Eight & Bob's amusante verzoek. Albert kon zijn ogen niet geloven toen hij een paar maanden later brieven uit de Verenigde Staten begon te ontvangen met verzoeken van Hollywood-regisseurs, producenten en filmacteurs zoals Cary Grant en James Stewart. Ze vroegen hem allemaal om Eight & Bob, het parfum dat werd ontdekt dankzij Joseph Kennedy, de vader van John, die het ook vaak droeg en veelvuldig contact onderhield met de Hollywoodwereld door zijn ondernemende initiatieven in de filmindustrie.

Helaas verspreidde het succes van Albert's cologne zich elders niet veel. In het voorjaar van 1939 kwam Albert om het leven bij een auto-ongeluk in de buurt van Biarritz. Philippe, de enige persoon die in staat is om het bedrijf en de orders te blijven beheren, heeft dit werk slechts korte tijd voortgezet, in ieder geval tot het begin van de Tweede Wereldoorlog, waardoor hij gedwongen werd zijn baan en de familie Fouquet te verlaten. In de laatste verzonden orders dacht Philippe aan het verbergen van de flessen in boeken die ze met de hand hadden uitgesneden om te voorkomen dat de nazi's, die alle zendingen naar de Verenigde Staten controleerden, de inhoud ervan zouden terugkrijgen.

Vandaag, enkele decennia later, is dankzij het historisch onderzoek en de gevoeligheid van Philippe's familie de formule 'Eight & Bob' volledig teruggevonden en is het verfijnde manuele productieprotocol dat door Albert werd aangeduid, gerespecteerd zodat 'Eight & Bob' opnieuw een van de favoriete geuren van 's werelds meest elegante mannen kan worden.

Geurcompositie:
Top: Roze peper, kardemom, citroen
Hart: Violetbladeren, Labdanum, Gedroogd hout
Basis: Sandelhout, Amber, Vetiver

Advies nodig?

Specificaties

Deze wordt het

Eight & Bob Eau de Toilette 100ml spray
EIGHT & BOB

Eight & Bob Eau de Toilette 100ml spray

(0)

€ 165,00
€ 136,36(incl. € 165,00)
Bestel tot 15u en je order wordt dezelfde dag verstuurd.
IN MIJN WINKELZAK