NL FR EN

Nieuws

Mascara 101

Mascara is een beauty staple die niet mag ontbreken in je make-up tasje. Het is de finishing touch aan elke make-up look, maar niets is zo vervelend als die mascara op je zorgvuldig aangebrachte oogschaduw komt (of op je handen of kledij). Het internet staat vol tips & tricks, maar hoe weet je nu welke écht werken? Wij zetten voor jou de beste mascara tips & tricks op een rijtje, getest en goedgekeurd.

MUST KNOW MASCARA HACKS


Voor de meesten onder ons is de manier waarop we mascara aanbrengen een goed geoefende routine. We doen het - zo goed als - elke dag: mond wijd open, dichtbij de spiegel staan, een paar swipes aan elk oog et voilà. Daarbovenop hebben we vaak niet genoeg tijd om onze mascara aan te brengen zoals de echte pro's. Maar heb je je ooit al eens afgevraagd of je jouw mascara juist aanbrengt? Of je je wimpers moet krullen? En hoe lang je ze dan moet krullen? Volgende tips zijn getest en goedgekeurd deur onze make-up artists.

» Krul je wimpers 10 seconden lang: hierdoor zien ze er des te voller en langer uit nadat je mascara hebt aangebracht. Maar wees voorzichtig wanneer je dit doet, want je wimpers zijn fragiel. Omdat ze zo delicaat zijn, krul je ze best maar één keer voor 10 seconden.

» Buig je kwast lichtjes: iedereen is anders en onze manier van mascara aanbrengen dus ook. Buig het tipje van je kwast lichtjes, zodat de borstel parallel is met je wimperlijn. Zo kan je het kwastje makkelijker bewegen en kan je de mascara beter aanbrengen.

» Twist it, don't pump it: je kent het wel, je pompt je mascaraborsteltje een aantal keer op en neer om een goede laag te krijgen, maar wist je dat dit eigenlijk een slechte gewoonte is? Dit zorgt er namelijk voor dat er lucht in de tube terechtkomt, waardoor de mascara sneller uitdroogt en er makkelijker bacteriën in komen. Twist het kwastje voorzichtig wanneer je hem uit de tube haalt waardoor het product gelijkmatig verspreidt.

» Let op een 'plop' geluid: wil je weten of je mascara nog goed is om te gebruiken? Luister dan goed naar het 'plop' geluid wanneer je het kwastje uit de tube haalt. Als je die niet hoort, is je mascara waarschijnlijk uitgedroogd waardoor je wimpers aan elkaar zullen kleven. Wist je dat je je mascara trouwens om de 6 maanden moet vervangen?

PARFUMA LEGT UIT: IS WATERPROOF MASCARA ECHT SLECHT VOOR JE WIMPERS?

Hoewel waterproof mascara gebruiken een goed idee lijkt - je kan zwemmen zonder dat je mascara uitloopt - is niets minder waar. Of het nu zeewater, zweet of tranen zijn, niets kan je waterproof mascara doen uitlopen... en laat dat nu net de reden zijn waarom ze minder goed zijn voor je wimpers.

Waterproof mascara is gemaakt om er niet af te komen, dus het weer verwijderen op het einde van de dag is geen koud kunstje. Je moet veel harder wrijven om het te verwijderen en dit brengt schade aan je wimpers. Daarnaast droogt de waterproof formule je wimpers ook uit, waardoor ze kunnen afbreken en dat wil natuurlijk niemand. Gebruik hiervoor een waterproof make-up remover, zo vermijd je schade aan je wimpers door overmatig wrijven.

ONZE 6 FAVORIETE MASCARA'SNARS
CLIMAX MASCARA

Bereik je (wimper) hoogtepunt met explosief volume met de bestseller van NARS, de Climax mascara. De geribbelde borstelharen zorgen voor dramatisch volume en tillen je wimpers naar nieuwe hoogten.

JANE IREDALE LASH
EXTENDER & CONDITIONER

De Lash Extender & Conditioner van jane iredale zal je wimpers versterken, verlengen en dikker maken, waardoor je mascara 2x zo effectief is. Daarnaast hydrateert hij je wimpers. Een echte win-win situatie!

LAURA MERCIER CAVIAR
VOLUME PANORAMIC MASCARA

Voor mooi gespreide wimpers ben je bij Laura Mercier aan het juiste adres. Door zijn innovatieve borsteltje bedekt het alle wimpers gelijkmatig en geeft het een va-va-voom boost aan je wimpers.

EXPLOSIEF VOLUME »
VERSTERKT JE WIMPERS »
PANORAMISCH EFFECT »
BOBBI BROWN
SMOKEY EYE MASCARA

Geen fan van te veel product op je wimpers? De dikkere borstelbasis en de toelopende punt zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de massara. Ideaal voor de no make-up make-up look die helemaal in is.

DIOR DIORSHOW
ICONIC OVERCURL MASCARA

Staan jouw wimpers soms ook wat naar voren? Heeft een wimperkruller niet het effect waar je op hoopte? De Diorshow Iconic Overcurl krult en verlengt je wimpers voor een vollere look die je blik opent.

SISLEY
SO-STRETCH MASCARA

Korte, broze wimpers? De So-Stretch mascara van Sisley verlengt niet alleen je wimpers, maar versterkt ze ook. Ze lijken niet alleen langer, maar ook voller, dikker én sterker. Alles wat je wilt in een mascara.

NO MAKEUP LOOK »
KRULT EN VERLENGT »
VOLLERE WIMPERS »