NL FR EN

Nieuws

Clean Beauty

Mei plasticvrij: Tips voor een plasticvrije badkamer

Mei plasticvrij, draag je steentje bij aan een betere wereld. We willen vooral dat je de eerste stappen zet naar een plasticvrij leven. Dit wil zeggen dat je bewuster moet omgaan met het gebruik van plastic. Gebruik herbruikbare tassen, hervulbare verpakkingen en kies voor plasticvrije alternatieven. Laten we beginnen in onze badkamer! Wij geven je graag enkele tips voor een (zo goed als) plasticvrije badkamer. Doe vooral wat je kan want de kleinste bewustwording maakt het verschil!

Solid soap & shampoo bars = geen plastieke verpakkingen


Laten we eerlijk zijn, shampoo en zeep is iets dat we letterlijk allemaal gebruiken. Denk dan ook aan hoe groot de impact is als we overschakelen naar het gebruik van Soap & Shampoo Bars! De bars zijn compact, bevatten natuurlijke ingrediënten én ze zijn de perfecte reisgenoot. Naast zeep en shampoo heb je ook conditioner en shaving bars! Met deze producten maak je alvast je douche plasticvrij!

BEAUTY DISRUPTED
SHAMPOO BAR AMAZONIAN AMOUR
BEAUTY DISRUPTED 
BODY BAR OCEAN MAGIC

BEAUTY DISRUPTED 
SHAVING BAR ALPHINE GLOW

GLAZEN VERPAKKINGEN als ...


Kies voor glazen verpakkingen van je favoriete beauty producten! We kunnen glas eindeloos recycleren wat het een perfect alternatief maakt voor plastic. Glazen verpakkingen zijn vaak heel mooi, dus we kunnen deze ook gewoon een tweede leven geven! Gebruik je lege potjes om dingen in op te bergen of als decoratie. 

MARIE-STELLA-MARIS
FRAGRANCE STICKS OBJETS D'AMSTERDAM
MARIE-STELLA-MARIS
HAND & BODY WASH COURAGES DES BOIS

JO MALONE LONDON
WOOD SAGE & SEA SALT HOME GEURKAARS


TIP!

Weet je niet hoe je aan de slag moet gaan? Wat denk je van een opgebrande kaars als bokaal voor je make-up borstels, als vaas of als pennenhouder?
 


RE-USE TO REDUCE


We hebben allemaal wel potjes, zeepdispensers, geurstokhouders en nog zoveel andere zaken die we kunnen hergebruiken. Refills zijn daarvoor dé oplossing. Ze zijn niet enkel handig voor jou, maar ook voor het milieu! Deze navullingen zorgen ervoor dat we minder weggooien en we niet telkens nieuwe potjes en flesjes nodig hebben. Bonus, ze zijn vaak goedkoper en daardoor nog maar eens een extra reden om te kopen!

SHISEIDO
ESSENTIAL ENERGY HYDRATING
CREAM REFILL
DIOR
ADDICT NAVULLING

MARIE-STELLA-MARIS
HAND & BODY WASH OBJETS
D'AMSTERDAM REFILL
 

TIP!
Je kan ook altijd kiezen voor producten met een duurzame verpakking! Enkele beautymerken waaronder Clinque gebruiken vaak duurzame verpakkingen. Zo zijn alle producten van Clinque waarop je dit logo terugvindt voor 96% gemaakt uit plastic van plantaardige oorsprong.

 

natuurlijk uit de natuur


Door producten te kopen die niet van plastic gemaakt zijn belast je het milieu minder hard. Natuurlijke producten zijn door de natuur 'geproduceerd'. We hebben het dan over houte borstels, penselen en gua sha gezichtsverzorginsstenen.

JANE IREDALE
THE HANDI BRUSH
ORIBE
FLAT BRUSH

THE COUCOU CLUB
GUA SHA

Herbruikbare reinigingssponsjes


Wat is er nu nog beter dan producten die je gewoon niet hoeft weg te gooien na gebruik? Deze herbruikbare reinigingssponsjes was je gewoon na gebruik en gaan dus een hele tijd langer mee dan wegwerpwatjes! 

JANE IREDALE
MAGIC MITT MAKEUP REMOVER CLOTH
BARBARA HOFMANN
MAKEUP REMOVER SPONSJE
ANNAYAKE
MAKEUP REMOVER SPONSJE