NL FR EN

Nieuws

Gelaat & Lichaam

S.O.S Aftersun

Op voorhand SPF smeren, achteraf hydrateren, dat zijn dé manieren om je te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. (Hier check je welke SPF-bescherming juist is voor jouw huid) Feeling hothothot? Dan lijkt het smeren van een flinke laag aftersun dé beste optie om je huid af te koelen en te hydrateren, of werkt een voedende bodylotion even goed?

NA DE ZON... AFTERSUN!


Heeft je huid al heel wat zon moeten verdragen? Dan is het smeren van aftersun geen overbodige luxe, verbrand of niet. Een goede aftersun verkoelt en herstelt je huid, maar zorgt er ook voor dat de hitte je lichaam verlaat. Zeg dus maar gauw dag tegen dat ‘branderig gevoel’ door die overvloed aan little miss sunshine. De hydraterende werking van aftersun brengt dan weer je vochtbalans op peil, herstelt de huidbarrière én het voorkomt vervelling. Met andere woorden: je bruine kleurtje zal ook langer blijven dankzij dit wondermiddel.

EEN BODYLOTION OF TOCH MAAR AFTERSUN?


Wat heeft aftersun dat jouw voedende bodylotion je niet kan bieden? Verkoeling. Aftersun is speciaal gemaakt om naast het hydrateren van je lichaam, zoals je favoriete bodylotion, je huid ook koel te houden. De dikwijls luchtige textuur zit bovendien boordevol ingrediënten die je huid herstellen na blootstelling aan de zon, wat je bodylotion mist. Je gebruikt dus beter aftersun, zeker als je flink verbrand bent. Heb je dit niet in huis? Dan helpt je bodylotion je zeker al uit de nood.

WAAR MOET IK OP LETTEN ALS IK MIJN AFTERSUN KIES?


Of je nu kiest voor een verfrissende gel, lotion, olie of foam… zorg ervoor dat je aftersun voldoende antioxidanten bevat. Ingrediënten als aloë vera, vitamine E, groene thee… neutraliseren vrije radicalen, de schadelijke stoffen die vrijkomen bij blootstelling aan de zon en je huid beschadigen. Ga je dus een dagje zonnen, smeer je achteraf dan zeker in met aftersun om je huid opnieuw te voeden, kalmeren en hydrateren.

HOE GEBRUIK JE AFTERSUN?


Na de zon natuurlijk. Als het kan spring je best even onder een lauwe douche om vuil, zand, zweet en restjes zonnebrandcrème van je af te spoelen. Smeer je, na je huid droog te deppen, royaal in met je favoriete aftersun en laat het goed intrekken. TIP: Voor een extra cool effect kan je het bewaren in je koelkast.

ONZE favorieten:LANCASTER
GOLDEN TAN MAXIMIZER AFTER SUN OIL

Wil je graag je bruine kleurtje zo lang mogelijk behouden? Gebruik dan de Golden Tan Maximizer After Sun Oil van Lancaster. De aftersun is verrijkt met natuurlijke oliën die de huid voeden en een aangename finish geven. Het stimuleert ook het bruiningsproces en de aanmaak van melanine, huidpigmenten die je beschermen tegen UV straling, zodat je langer bruin blijft.

COMFORT ZONE
SUN SOUL ALOE GEL

Het is algemeen geweten dat aloë vera verkoeling biedt bij een verbrande huid. Je vind het daarom regelmatig terug in aftersun, zoals in deze van Comfort Zone. Naast de verzachtende eigenschappen van aloë vera sap verlicht het ook roodheid en helpt het de huidbarrière herstellen. Ben je echt zwaar verbrand? Sun Soul Aloe Gel to the rescue!

COOLA
ORGANIC AFTER SUN LOTION

Weet je nog dat antioxidanten zo belangrijk zijn? (Lees ‘Een bodylotion of toch maar aftersun’) COOLA’s Radical Recovery Organic After Sun Lotion zit er vol van. Deze ultra-kalmerende formule is een antioxidant en vitaminebooster die je zonbeschadigde huid diep hydrateert en herstelt. Daarnaast beschermt die ook nog eens het milieu.

AFTERSUN OLIE »
AFTERSUN GEL »
AFTERSUN LOTION »