NL FR EN

Nieuws

Clean Beauty

Vier Earth Day met deze 8 bewuste beauty brands

Wat is een betere manier om Earth Day te vieren dan een aantal verantwoorde merken in je huidverzorgingsroutine op te nemen? Het is belangrijker dan ooit om ons bewust te zijn van de impact die onze gewoonten hebben op de planeet, en dat geldt ook voor de skincare die we gebruiken. Gelukkig hebben onze favoriete merken de afgelopen jaren grote vooruitgang geboekt in hun streven naar duurzaamheid. Wij tonen je enkele merken die met trots een nieuwe weg inslaan naar een duurzamere schoonheidsindustrie.

DUURZAME MERKEN

REN Clean Skincare


REN Clean Skincare heeft niet alleen fantastische huidverzorgingsproducten, maar is ook een merk dat bewezen heeft veel om je huid en de planeet te geven. Met hun motto "Clean to skin. Clean to planet.", zijn ze erin geslaagd om hun hele merk zero waste te maken. Met hun gebruik van schone ingrediënten en verpakkingen die gerecycleerd, recycleerbaar en herbruikbaar zijn, kun je dit merk met een gerust hart toevoegen aan je dagelijkse routine. Onlangs hebben ze zelfs de aluminium sample geïntroduceerd. Naast het feit dat het plastic-vrij is, helpt het je om meer product uit je sampel te halen en heeft het een hersluitbare dop!

COOLA


De bescherming van het rif is een van de prioriteiten van COOLA, daarom zijn hun zonnefilters vrij van Oxybenzone en Octonixate. Dit zijn de twee meest voorkomende ingrediënten in zonneverzorging. Beiden jammer genoeg extreem schadelijk voor je gezondheid en koraalriffen. COOLA gelooft ook enorm in de kracht van plantenextracten, daarom is 70% van hun ingrediënten gecertificeerd biologisch en afkomstig van duurzame landbouwpraktijken. Ze verminderen ook afval door glazen flessen of tubes te gebruiken die gemaakt zijn van suikerriethars! En als je nog meer overtuiging nodig hebt: deze flessen zien er super leuk uit in je strandtas!

MARIE-STELLA-MARIS


"Schoon water en hygiëne voor iedereen." is de filosofie van Marie-Stella-Maris. Het eerste wat je misschien opvalt is hun prachtig verpakte mineraalwater, lichaamsverzorging en huisparfums. Wat dit merk nog mooier maakt, is hun engagement om te doneren aan duurzame waterprojecten. Ze stoppen niet totdat schoon water toegankelijk is voor iedereen, wereldwijd. Is je Marie-Stella-Maris body wash leeg? Blijf genieten van je spa-beleving terwijl je afval vermindert met hun refills.

BEAUTY DISRUPTED


Zoals hun naam al doet vermoeden, heeft dit merk maar één missie: de plastic-afhankelijke schoonheidsindustrie opschudden. Daarom zijn ze 100% vegan, dierproef- en plasticvrij. Daarbij zijn hun ecologisch verpakte bars volledig gemaakt met biologische geuren uit Grasse, Frankrijk. Met deze aanpak vermijden ze 2 plastieke flessen met elke bar. Door tot een vijfde van hun jaarlijkse winst te doneren, steunen ze non-profitorganisaties die zich bezighouden met klimaat- en planetaire bescherming. Nog nooit een conditioner of shaving bar geprobeerd? Beauty Disrupted bezorgt je haar en lichaam een onvergetelijke ervaring en is tegelijkertijd goed voor de planeet.

MERKEN OP WEG NAAR DUURZAAMHEID

shiseido


 

Shiseido belooft meer te doen voor het milieu met de WASO-lijn. Door lokale Japanse ingrediënten te gebruiken, steunen ze lokale boeren en maken ze hun ingrediëntenlijst traceerbaar. Het is je waarschijnlijk al opgevallen dat de deksels van deze lijn er wat anders uitzien. Dit komt doordat ze gedeeltelijk gemaakt zijn van rijstzetmelen, één van de grondstoffen die overblijven na de verwerking van rijstkorrels. De potjes en tubes daarentegen zijn gemaakt van 95% gerecycled plastic. 
WASO »

lancaster


 


Door zijn liefde voor de zee te verklaren, neemt Lancaster sinds 2018 voorzorgsmaatregelen om hun producten te verbeteren. Gerecyclede verpakkingen en vegan, reef safe formuleringen zijn de toekomst van hun zonverzorging. Ze beloven je beschermd te houden met hun gepatenteerde Full Light technologie terwijl ze het kostbare zeeleven beschermen. What is there not to love?


LANCASTER »