Nieuws

image

SPF SPF SPF...everyday!

Zonnecrème, SPF, chemische en fysische filters... Tegenwoordig is er voor elke nood wel een bescherming. Maar hoe vind je nu het juiste zonneproduct voor jouw huid? Het is namelijk enorm belangrijk om je huid élke dag te beschermen, ook als de zon niet schijnt! Met deze SPF gids vind je zo jouw nieuwe favoriete zonnebescherming en vermijd je beschadiging en vroegtijdige huidveroudering.

8 MUST-DO'S VOOR EEN OPTIMALE BESCHERMING:

  • Breng elke 2 uur jouw zonproduct opnieuw aan om beschermd te blijven.
  • Gebruik een ruime hoeveelheid per lichaamsdeel (2 theelepels voor armen en schouders).
  • Check altijd de houdbaarheid van het product voor je het aanbrengt.
  • Bescherm ook je hoofdhuid, zeker als je weinig en/of blond haar hebt.
  • Kies altijd voor een product met UVA en UVB bescherming.
  • Breng minstens een half uur voor je wordt blootgesteld aan de zon je SPF aan.
  • Vergeet je lippen niet en ga voor een lipbalm met SPF in. Deze lippenbalsem van jane iredale verwent je lippen het hydraterende bescherming!
  • Breng altijd zonnecrème aan ook al zit je de hele dag binnenshuis. Ramen laten namelijk UVA-stralen door.

KIES JE VOOR EEN CHEMISCHE OF FYSISCHE (MINERALE) ZONNEFILTER?

Hoe kies je nu de juiste filter? Een chemische of fysische (minerale) zonnefilter hebben elk hun voordelen. Het is dus zeker handig om het verschil te weten!

Zweet je veel, ga je regelmatig zwemmen, of heb je een fotoshoot op de planning staan? Dan ben je beter af met een chemische filter. Deze zonneproducten trekken in de huid en nemen UV-stralen op, waardoor ze meestal niet glanzen en transparant zijn. Houd er wel rekening mee dat je de zonbescherming zo'n 15 tot 30 minuten voor je de zon ingaat moet aanbrengen voor optimale bescherming. Een bekend nadeel van chemische UV-filters is dat het huidirritatie kan veroorzaken bij mensen met een gevoelige huid, of bij mensen die pas een intensieve huidbehandeling hebben gehad, zoals een chemische peeling. In dat geval kies je beter voor een fysische UV-filter.

Zonneproducten met een fysische (minerale) filter blijven op de huid liggen, waardoor ze UV-stralen weerkaatsen. Dit maakt de kans op huidirritatie kleiner, wat ze ideaal maakt voor mensen met een gevoelige huid. Als we een nadeel moeten noemen, dan is het het wit grauw effect dat ze geven wanneer ze zijn aangebracht, vooral op de donkerdere huidteint. Bovendien kan deze zonbescherming eenvoudig van de huid worden afgeveegd, waardoor het niet ideaal is voor activiteiten zoals zwemmen of sporten.

DUURZAME ZONNEBESCHERMING

Wist je dat zonnecrème schadelijk is voor het ecosysteem van onze zeeën? 25 procent van je aangebrachte zonnecrème lost namelijk op in het water na slechts 20 minuten. Gelukkig zijn er heel wat merken die hier bewust mee omgaan. Ben jij op zoek naar een SPF die jou beschermt maar ook onze planeet? Ontdek snel een aantal van onze favorieten!

crea_spf-spf-spf-everyday-mesoestetic-mesoprotech-collectie

MESOESTETIC JOUW REDDER IN NOOD!

Heb je een gevoelige of pigmentgevoelige huid? Dan is de Mesoprotech collectie van Mesoestetic jouw redder in nood! De meest geavanceerd en complete technologie die bescherming biedt tegen de schadelijke effecten van UVA-en UVB straling, infraroodstraling en zichtbaar licht.

ONTDEK MESOESTETIC MESOPROTECH »