Nieuws

image

11/10/2024

Exfolieer je naar een stralende huid

Na een zomer vol zonnestralen kan onze huid er dof en gevlekt uitzien. Gelukkig kan exfoliëren de oplossing zijn! Door regelmatig dode huidcellen te verwijderen, stimuleer je de celvernieuwing en krijg je een frisse, stralende huid. Maar hoe werkt het precies, en welke exfoliant is geschikt voor jouw huidtype?

WAAROM EXFOLIËREN?

Een frisse, stralende teint: door dode huidcellen te verwijderen, krijgt je huid een levendigere en egalere uitstraling.

  • Verminderde zichtbaarheid van poriën: exfoliatie helpt verstopte poriën te ontstoppen en verfijnt de huidstructuur.
  • Betere opname van verzorgingsproducten: een geëxfolieerde huid neemt de werkzame stoffen uit je skincare producten beter op, waardoor deze effectiever werken.
  • Verminderde fijne lijntjes en rimpels: door de celvernieuwing te stimuleren, kan exfoliatie helpen om de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
  • Bestrijding van zonneschade: bevatten enzymen die dode huidcellen zachtjes afbreken en zijn ideaal voor de gevoelige huid.

HOE VAAK MOET JE EXFOLIËREN?

Onze huid vernieuwt zich ongeveer elke 28 dagen, maar dit proces kan vertragen door factoren zoals leeftijd, stress en omgevingsfactoren. Door regelmatig te exfoliëren, ondersteun je deze natuurlijke vernieuwing. De ideale exfoliërefrequentie hangt af van je huidtype:

  • Droge huid: 1-2 keer per week
  • Gemengde huid: 2-3 keer per week
  • Vette huid: 3-4 keer per week
  • Gevoelige huid: 1 keer per week

Let op: Overmatig exfoliëren kan je huidbarrière beschadigen. Luister altijd naar je huid en pas de frequentie aan als dat nodig is.

WELKE EXFOLIANT PAST BIJ JOU?

Er zijn verschillende soorten exfolianten, elk met hun eigen unieke eigenschappen:

  • Mechanische exfolianten: werken met kleine korreltjes die dode huidcellen fysiek verwijderen.
  • Chemische exfolianten: maken gebruik van zuren (AHA’s en BHA’s) om dode huidcellen op te lossen.
  • AHA’s (alfa-hydroxyzuren): zoals glycolzuur, werken op de oppervlakte van de huid en verminderen fijne lijntjes.
  • BHA’s (beta-hydroxyzuren): zoals salicylzuur, dringen dieper in de poriën en zijn effectief tegen acne en onzuiverheden.
  • Enzymatische exfolianten: deze bevatten enzymen die de dode huidcellen zachtjes afbreken en dus ideaal voor de gevoelige huid.

ONZE EXFOLIATIE SELECTIE

crea_melania-onze-professionele-peelings

ONZE PROFESSIONELE PEELINGS

onze Skin Experts bieden verschillende professionele peelings in milde en zwaardere versies aan. We maken gebruik van Alpha hydroxy zuren(AHA’s) en TCA Peelings en gecombineerde veilige chemische peelings, zoals de Mesopeel en de Environ Cool Peel. Of de mesoestetic Cosmelan bij zware pigmentatie. Deze behandelingen worden op maat gemaakt voor jouw specifieke huidbehoeften en kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, pigmentvlekken, acne en andere huidproblemen.

TIP: Na een exfoliatiebehandeling is het belangrijk om je huid extra goed te beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème met een hoge SPF.

Reserveer een van onze peelings »

HUIDANALYSE OP MAAT

Ben je benieuwd welke exfoliant het beste bij jouw huid past? Maak een afspraak voor een huidanalyse bij onze Skin-Experts. De waarde van de huidanalyse (€55) wordt afgetrokken bij aankoop vanaf €300 aan huidverzorgingsproducten.

Reserveer je huidanalyse »

crea_gwendolyn-huidanalyse-op-maat